Op 13 februari jl heeft de gemeente Krimpenerwaard een persbericht doen uitkomen omtrent een reanimatiecursus en het aanmelden bij HartVeiligWonen (naam veranderd in STAN).

Als EHBO vereniging zijn wij benaderd om dit te verzorgen. Deze cursus duurt in totaal 4 uur. Dit kan 2x 2uur zijn op een avond (dinsdag, woensdag of een donderdag) of 1x een zaterdagochtend. Hierover zijn we nog druk aan het praten met ons kader. Na afloop van de cursus ontvangt u na ongeveer 2 weken een pasje dat dient als bewijs dat u mag en kan reanimeren, maar ook als verzekeringsbewijs.

Bij inschrijving ontvangt u de voorwaarden die wij als vereniging hebben opgesteld. Want een gratis cursus volgen is leuk, maar HEEL belangrijk is het blijven herhalen. De herhalingsles is 2 uur op jaarbasis hiervoor wordt u automatisch opgeroepen. Jaarlijks ontvangt u in januari voor dat jaar de factuur van €20,- voor het volgen van deze les.

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch Marjolein Kamer(0182)- 341080.

In de media is er momenteel veel aandacht voor BURGERHULPVERLENING.

Als vereniging willen we daar in meegaan.

In april 2018 hebben ons examen gehad en alle 8 de kandidaten waren geslaagd.

Wilt u een EHBO cursus volgen dan kunt u zich vast inschrijven. Mochten wij de cursus zelf niet verzorgen, dan is het mogelijk om bij één van de omliggende EHBO verenigingen in de Krimpenerwaard waar we mee samen werken de cursus te volgen.

Veel zorgverzekeraars vergoeden, al dan niet gedeeltelijk, de kosten van uw cursus. Informeer dus bij uw zorgverzekeraar.

Reanimatie met AED bediener, willen we u ook aanbieden. Wanneer we deze willen starten is nog niet zeker. Blijft u de site in de gaten houden!

Meld u aan via het secretariaat, dit kan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch (0182)-341080.

Reanimeren kun je leren

In Nederland overlijden jaarlijks 6400 mensen aan een hartstilstand. Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de Nederlanders niet goed weet wat te doen als iemand een hartstilstand krijgt.

Dat gaan we veranderen!

Naast de landelijke organisatie  Hartstichting is het mogelijk om bij ons de 4uur durende cursus te volgen. Wij zijn sinds 2018 reanimatiepartner van de hartstichting. Zo kunt u een gedegen reanimatie opleiding volgen. Uiteraard met bediening van de AED. De AED is dat handige apparaat dat middels gesproken opdrachten helpt bij de reanimatie.

Speciaal en voor een ieder toegankelijk bieden wij aan:

• reanimatiecursus met bediening van AED
  • cursusduur: 1 dagdeel of 2x 2 uur
  • gericht op reanimatie bij volwassenen en baby/kinderen mogelijk

Bij voldoende deelname willen we starten in september 2018. Als u inwoner bent in de Krimpenerwaard wordt de cursus vergoed door de gemeente. Voorwaarden is dat u nog niet kunt reanimeren. Voor meer informatie kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons opnemen.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier of rechtstreeks via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.