Altijd al eens willen weten hoe je het beste een schaafwond kunt behandelen, of wat je moet doen als je iemand op straat ziet liggen. Dit is de mogelijkheid om meer te weten te komen op het gebied Eerste Hulp Bij Ongelukken. Ze gebeuren in en om het huis die kleine ongelukjes. Dus meld je aan voor de cursus EHBO, en we leren je dan hoe je dit bij volwassen en kinderen kunt toepassen.

Het is mogelijk om bij ons te leren Reanimeren met het gebruik van de AED. De kosten hiervoor zijn €30,- deze avond is gepland in het najaar van 2017. Geef u vast op.

LET OP: veel zorgverzekeraars/zorgaanbieders vergoeden de hele of een gedeelte van de cursus, dit maakt het natuurlijk aantrekkelijk om een cursus te volgen. Kijk hier of jouw zorgverzekeraar hier aan meedoet http://www.zorgwijzer.nl/pdf/vergoeding/ehbo-cursus.pdf

• De cursus EHBO is reeds gestart op 9 februari jl en het is niet meer mogelijk om deel te nemen aan deze cursus omdat deze vol zit. We kunnen u wel adviseren om alvast in te schrijven, want bij voldoende deelname zal er in het najaar van 2017 een cursus starten. Kosten voor deze cursus bedraagt €225,- dit is all-in, dus examen, diploma, boek, oefenmaterialen, lidmaatschap voor 1 jaar (€30.-) koffie/thee met wat lekkers.
  • Wil je alleen weten hoe het e.e.a bij kinderen moet, geef je dan op. Ook hiervoor willen we een cursus starten (Eerste Hulp aan Kinderen, EHAK), deze is op 2 zaterdagochtenden. De kosten van deze cursus is €100,-, en deze duurt in totaal ongeveer 9 uur. Deze cursus zal bij voldoende deelname in het najaar van 2017 plaatsvinden.

LET OP: veel zorgverzekeraars/zorgaanbieders vergoeden de hele of een gedeelte van de cursus, dit maakt het natuurlijk aantrekkelijk om een cursus te volgen. Kijk hier of jouw zorgverzekeraar hier aan meedoet http://www.zorgwijzer.nl/pdf/vergoeding/ehbo-cursus.pdf

Voor meer informatie of aanmelden voor 1 van bovenstaande cursussen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch Marjolein Kamer(0182)- 341080.

Reanimeren kun je leren

In Nederland overlijden jaarlijks 6400 mensen aan een hartstilstand. Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de Nederlanders niet goed weet wat te doen als iemand een hartstilstand krijgt.

Dat gaan we veranderen!

Naast de landelijke organisatie  Hartstichting is het ook mogelijk om bij  EHBO vereniging Stolwijk een gedegen reanimatie opleiding volgen. Uiteraard met bediening van de AED. De AED is dat handige apparaat dat middels gesproken opdrachten helpt bij de reanimatie.

Speciaal en voor een ieder toegankelijk bieden wij aan:

• reanimatiecursus met bediening van AED
  • cursusduur: 1 dagdeel of 2x 2 uur
  • gericht op reanimatie bij volwassenen en baby/kinderen mogelijk

Bij voldoende deelname willen we starten in Februari/Maart 2017.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier.