Sinds september 2018 verkopen wij enkele spullen, die soms lastig te vinden zijn in de "gewone"winkel.

Wilt  iets kopen wat tijdens de lessen gebruikt wordt geeft dit dan aan.

De items die wij voor seizoen 2018-2019 verkopen zie je hieronder afgebeeld. Wilt u als bezoeker van de site iets kopen, neemt u dan contact op met het secretariaat.

2018 oktober:

Nieuwe eerste hulp bij brandwonden regels

Jarenlang brandwondenonderzoek heeft ertoe geleid dat een aantal Eerste Hulp-regels bij brandwonden is gewijzigd.

Een animatiefilmpje https://brandwondenstichting.nl/eerstehulpbijbrandwonden/

Beste allemaal,

Sponsoring.

Zaterdag 8 september as. is de Krimpenerwaard in beweging gesponsord door de RABOBANK Krimpenerwaard.

Als vereniging hebben wij ons weer ingeschreven, dus gaat u wandelen of fietsen, denkt u dan bij aanmelden bij de kraam aan ons?

Nieuwe EHBO Cursus

Daarnaast kunnen we, met enige trots, melden dat we voor het 3e achter een volgende jaar weer een beginnerscursus EHBO gaan geven. Er zijn al voldoende aanmeldingen om deze gegarandeerd door te laten gaan, tijdens de braderie hebben nl 5 mensen zich opgegeven voor het volgen van de volwaardige EHBO cursus en ondertussen komen er per mail de aanmeldingen ook binnen.

Dit jaar is gekozen voor de zaterdagochtend, omdat veel mensen opzien tegen “s’avonds” leren. De cursus is 22 uur, en voor nu 5 zaterdagochtenden. Afhankelijk van de uiteindelijke grote van de groep zal gekeken worden of dit voldoende is.

We starten op DV 9 februari 2019. Weet u iemand die nog geen EHBO-diploma heeft, geef het dan aan ze door.

HartVeiligWonen

Tot 30 november as is het mogelijk om op kosten van de gemeente Krimpenerwaard, de reanimatiecursus te volgen, indien men nog niet kan reanimeren. Dit in het kader van HartVeiligWonen en de zogenaamde 6 minutenzone. Deze tijd is van levens belang en wordt met de huidige aanrijtijden van de ambulancedienst niet gehaald binnen de Krimpenerwaard.

Als EHBO vereniging hebben wij tot die datum nog 4 cursussen ingepland staan. Al met al dus nog een druk programma.

Aanmelden voor het deelnemen aan deze cursus kan via de EHBO vereniging of het algemene emailadres van de gemeente Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voorwaarden: woonachtig in de Krimpenerwaard, 18 jaar of ouder en nog geen reanimatietraining gevolgd.

Jubilea

Tijdens de komende herhalingslessen krijgen alle leden een presentje ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de vereniging.

Verkoop.

Tijdens de beginnerscursus reanimatie kwamen er geregeld vragen van mensen die een beademingsmasker/kiss of life wilden kopen.

Daar zijn we op ingesprongen, en ook tijdens de komende herhalingslessen zullen de items voor jullie ook te koop zijn.

Daarnaast is het ook mogelijk op jullie verzoek om isolatie/reddingsdekens te kopen.

De gemeente Krimpenerwaard is in Maart 2018 gestart met de campagne HartVeiligWonen. Het doel is om zoveel mogelijk mensen aan te sporen om Burgerhulpverlener te worden.

EHBO vereniging Stolwijk heeft op 8 maart jl de aftrap gegeven en heeft 9 mensen (raadsleden en burgers) opgeleid en laten registeren als burgerhulpverlener.

Gemeente Krimpenerwaard geeft in 2018 aan inwoners van de Krimpenerwaard een basiscursus reanimatie. EHBO vereniging Stolwijk is een van de aanbieders.

Op donderdagavond 22 november verzorgen wij  een 4 uur durende reanimatiecursus, start om 18:00 uur tot 22:00 uur. Nog 4 plaatsen beschikbaar

Subcategorieën