De gemeente Krimpenerwaard heeft in haar persbericht op de gemeentelijke pagina, aangegeven dat in 2019 de basiscursus reanimatie te zullen blijven aanbieden aan haar inwoners.

Dus wilt u leren reanimeren Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook inwoners van buiten de Krimpenerwaard zijn hartelijk welkom! Zij betalen €35.

Wij komen op locatie vanaf 8 personen, dus woont u in een straat/wijk/complex waar meerdere mensen willen reanimeren, neemt u dan contact met ons op.

Heeft u met de straat een AED aangeschaft, attendeer de bewoners erop dat zij naast het gebruik van de AED, ook leren reanimeren, zo wordt de overlevingskans hoger.

https://www.hartstichting.nl/nl-nl/cpr/partner/5004 hier kunt het gehele aanbod van beginnerscursus reanimatie tot herhalingsles reanimatie zien en desgewenst invullen.

Momenteel worden er door ons geen cursussen aangeboden. Wij starten met een beginnerscursus EHBO.

Maar mocht u dus met de straat een AED hebben aangeschaft en u heeft meer als 8 bewoners die willen reanimeren met AED gebruik, neemt u dan contact met ons op!

Binnen het project HartVeiligWonen van de gemeente Krimpenerwaard heeft EHBO vereniging Stolwijk haar 100e diploma mogen overhandigen aan mevr. Oomens.

Tijdens de overhandiging van de diploma’s aan de 12 deelnemers van de cursus van donderdag 22 november 2018 werd zij dan ook aangenaam verrast.

Zij kreeg door de secretaris, Marjolein Kamer een boeket uitgereikt.

Alle twaalf cursisten van die avond zijn na een 4 uur durende training vaardig in het doen van levensreddende handelingen. Een aantal deelnemers heeft gelijk op de avond ook hun registratie als burgerhulpverlener bij HartslagNu afgerond waardoor zij in geval van reanimatie door de alarmcentrale kunnen worden opgeroepen.

EHBO vereniging Stolwijk zal ook in de komende maand nog een aantal reanimatiecursussen geven vanuit het project HartveiligWonen. Wilt u deelnemen meld u dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sinds september 2018 verkopen wij enkele spullen, die soms lastig te vinden zijn in de "gewone"winkel.

Wilt  iets kopen wat tijdens de lessen gebruikt wordt geeft dit dan aan.

De items die wij voor seizoen 2018-2019 verkopen zie je hieronder afgebeeld. Wilt u als bezoeker van de site iets kopen, neemt u dan contact op met het secretariaat.

2018 oktober:

Nieuwe eerste hulp bij brandwonden regels

Jarenlang brandwondenonderzoek heeft ertoe geleid dat een aantal Eerste Hulp-regels bij brandwonden is gewijzigd.

Een animatiefilmpje https://brandwondenstichting.nl/eerstehulpbijbrandwonden/

Beste allemaal,

Sponsoring.

Zaterdag 8 september as. is de Krimpenerwaard in beweging gesponsord door de RABOBANK Krimpenerwaard.

Als vereniging hebben wij ons weer ingeschreven, dus gaat u wandelen of fietsen, denkt u dan bij aanmelden bij de kraam aan ons?

Nieuwe EHBO Cursus

Daarnaast kunnen we, met enige trots, melden dat we voor het 3e achter een volgende jaar weer een beginnerscursus EHBO gaan geven. Er zijn al voldoende aanmeldingen om deze gegarandeerd door te laten gaan, tijdens de braderie hebben nl 5 mensen zich opgegeven voor het volgen van de volwaardige EHBO cursus en ondertussen komen er per mail de aanmeldingen ook binnen.

Dit jaar is gekozen voor de zaterdagochtend, omdat veel mensen opzien tegen “s’avonds” leren. De cursus is 22 uur, en voor nu 5 zaterdagochtenden. Afhankelijk van de uiteindelijke grote van de groep zal gekeken worden of dit voldoende is.

We starten op DV 9 februari 2019. Weet u iemand die nog geen EHBO-diploma heeft, geef het dan aan ze door.

HartVeiligWonen

Tot 30 november as is het mogelijk om op kosten van de gemeente Krimpenerwaard, de reanimatiecursus te volgen, indien men nog niet kan reanimeren. Dit in het kader van HartVeiligWonen en de zogenaamde 6 minutenzone. Deze tijd is van levens belang en wordt met de huidige aanrijtijden van de ambulancedienst niet gehaald binnen de Krimpenerwaard.

Als EHBO vereniging hebben wij tot die datum nog 4 cursussen ingepland staan. Al met al dus nog een druk programma.

Aanmelden voor het deelnemen aan deze cursus kan via de EHBO vereniging of het algemene emailadres van de gemeente Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voorwaarden: woonachtig in de Krimpenerwaard, 18 jaar of ouder en nog geen reanimatietraining gevolgd.

Jubilea

Tijdens de komende herhalingslessen krijgen alle leden een presentje ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de vereniging.

Verkoop.

Tijdens de beginnerscursus reanimatie kwamen er geregeld vragen van mensen die een beademingsmasker/kiss of life wilden kopen.

Daar zijn we op ingesprongen, en ook tijdens de komende herhalingslessen zullen de items voor jullie ook te koop zijn.

Daarnaast is het ook mogelijk op jullie verzoek om isolatie/reddingsdekens te kopen.

Subcategorieën