Tijdens het Groene Hart Culinair zijn onze EHBO-ers aanwezig geweest. Het verschilt per evenement of er inzet nodig is. Bij dit evenement is het nodig dat EHBO-ers aanwezig en zijn. Zij zijn dan ook zichtbaar en opvallend.

Altijd in voor een praatje met elkaar of met bezoekers. Dat is een ontspannen sfeer.

Tijdens de editie 2016 zijn door fotograaf Jan Trouwborst foto's van enkele EHBO-ers genomen.

Met zijn toestemming worden ze hieronder geplaatst. Neem gerust een kijkje op zijn website en facebookpagina.

facebook https://www.facebook.com/KrimpenerwaardEvenementenFotografie/?fref=ts

website : http://www.krimpenerwaardfotografie.nl/

 

Onze aanwezigheid bij de Local Heroes Obstacle Run is nodig want anders mag het evenement niet doorgaan. Graag verlenen wij onze hulp.

Voor meer informatie wat de Local Heroes OBstacle Run is, verwijzen wij u graag naar de website van LHOR

Hieronder impressie van EHBO-inzet tijdens de LHOR 2016.

 

 

Voor zover mogelijk zorgen we dat er een vast punt is waar EHBO-post is, door middel van de vlag tonen we dat aan. We zijn ten alle tijden zichtbaar als EHBO-er

 

 

Ja en tijdens een inzet gaan we er bij zitten.

 

Na een aantal jaren geen grote oefening te hebben gehouden, was het nu toch weer tijd. In samenwerking met de BHV-ers van de Fa. Zijderlaan en de ambulance en Sigma, is een grote oefening samengesteld.

Opzet oefening

Op het terrein van transportbedrijf Zijderlaan doet zich een incident voor waarbij veel slachtoffers vallen. De BHV doet een eerste verkenning en meldt het incident aan de hulpverlening (NIET via 112) en start met levensreddende handelingen.

 

EHBO-ers komen ter plaatse en verlenen eerste hulp totdat ambulancehulpverleners en sigma ter plaatse komen.

 

Nadat ambulancehulpverlening en sigma ter plaatse is moet er een scheiding van slachtoffers komen. Ambulancehulpverleners en sigmaleden transporteren en behandelen T1 en T2 slachtoffers in gewondennest. EHBO doet opvang en behandeling van T3 slachtoffers.

 

Scenario

Tijdens een rondleiding van een groep mensen in een hal van firma  Zijderlaan is een ongeval gebeurd. Op een heftruck is de chauffeur onwel geworden en  tegen een stapel pallets gereden. Deze zijn omgevallen en boven de groep die een rondleiding kregen terecht gekomen.

Aantal slachtoffers zijn wegens de dreiging dat er meer pallets zouden vallen weg gelopen van de plaats van het ongeval. In de hal zijn een aantal vaten met een bijtende stof aanwezig. Deze zijn via een (oranje?) bord of stickers duidelijk zichtbaar.

 

Deze vaten zijn niet betrokken bij het ongeval. Wel belangrijk voor “let op gevaar”.

 

Hieronder een impressie van de oefening.

Tijdens de rondleiding op het bedrijf van de Fa. Zijderlaan is een heftruckchauffeur onwel geworden.

Hij rijdt daarbij tegen een stapel pallets aan die vervolgens op de bezoekers vallen.

De BHV-ers worden geroepen om de eerste hulp te verlenen, en krijgen hulp van een groep EHBO-ers die een rondje industrieterrein aan het wandelen waren

.

Vele slachtoffers worden behandeld en ook de inmiddels gealarmeerde ambulancebroeder komt de eerste hulpverlenen. Deze start door middel van triage (het kijken welk slachtoffers als eerst afgevoerd moet worden. Maar vanwege de omvang van het ongeval en de daarbij het zeer grote aantal gewonden, wordt er het SIGMA team opgeroepen.(SIGMA= Snel inzetbare Groep ter Medische Assistente) Zij zetten ter plaatse een tent neer waarin de slachtoffers geholpen kunnen worden.

 

Inmiddels is de pers ook ter plaatsen En in formeert bij slachtoffers wat er is gebeurd, maar ook de EHBO-ers die aan het helpen is. Helaas voor de pers, geeft niemand antwoord, hij moet hiervoor naar de persvoorlichter.

 

Een slachtoffer krijgt het aan zijn hart en wordt door middel van de brancard afgevoerd naar de SIGMA Tent.

De pers wordt op afstand gehouden door de EHBO-er, wat niet altijd meevalt.

 

 

In de SIGMA tent krijgt het slachtoffer de eerste hulp die nodig is.

 

De SIGMA auto ziet er uit als de ambulance.

Nog even nabespreking houden. Het was een leerzame avond voor alle partijen.

 

Tijdens deze avond was ook een fotograaf aanwezig van @112hm.nl Voor meer foto's kun je kijken op hun site. Oefening Stolwijk.

 

NOTE: De SIGMA-teams houden 4 januari 2016 om 12:00 uur op te bestaan.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
Facebook