Geschiedenis & Heden

De EHBO-vereniging Stolwijk is opgericht op 8 november 1928. De vereniging was aanvankelijk aangesloten bij de Koninklijke EHBO. Na divers ongenoegen binnen de Koninklijke EHBO is de koepelorganisatie EHBO Nederland in 1992 in het leven geroepen. De EHBO-vereniging Stolwijk heeft zich toen bij EHBO Nederland aangesloten. Zij zijn tot 31 december 2019 lid gebleven van EHBO Nederland.

EHBO-vereniging Stolwijk is een zelfstandige vereniging.

Op 1 januari 2020 telde onze vereniging 134 leden. De leden komen uit de hele Krimpenerwaard en ver daarbuiten. Wij groeien nog steeds, mede doordat we in 2018 reanimatiepartner van de Hartstichting zijn geworden. Mensen volgen bij ons een reanimatiecursus en daarna worden zij spontaan lid, zodat ze automatisch worden opgeroepen voor de jaarlijkse herhalingsles reanimatie met AED-gebruik.

Sinds november 2019 is EHBO-vereniging Stolwijk een partnerschap aangegaan met Hartslagnu!het landelijke oproepsysteem voor burgerhulpverleners op te roepen bij een reanimatie. Dit is een regionale functie waarbij de nadruk ligt op het localiseren van de AED’s en werven van burgerhulpverleners.