Reanimatie met AED-gebruik

Inmiddels hebben steeds meer mensen een reanimatiediploma op zak. Veel mensen weten onze vereniging te vinden, mede doordat we reanimatiepartner van de Hartstichting zijn. Op de website van de Hartstichting is het actuele aanbod van herhalingsles(sen) reanimatie met AED-gebruik te vinden. Rechtstreekse link naar de EHBO pagina bij de Hartstichting

Uiteraard kunt ook rechtstreeks met ons contact opnemen voor het volgen van de herhalingsles reanimatie.

In anderhalf uur wordt u weer opgefrist met de laatste wijzigingen die in juni 2022 zijn opgesteld door de Nederlandse Reanimatie Raad. U oefent met borstcompressie en het aansluiten van de AED. Dit in een kleine groepjes van max 6 personen.

De kosten voor de jaarlijkse herhalingsles van 1,5 uur bedraagt €27,50 (niet leden) voor 2024. Veel zorgverzekeraars vergoeden – bij aanvullende pakketten – de kosten. Kijk hiervoor op de volgende website: www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus. Daarnaast zijn steeds meer werkgevers bereid een financiële bijdrage te leveren aan het volgen van een cursus. Vraag na of dit voor jou ook geldt.

Jaarlijks oefenen we het reanimeren met AED-gebruik door middel van scenariotraining. Handelingen zoals het alarmeren, het ophalen van een AED en het kapot knippen van kleding komen allemaal aan orde. Door het oefenen gaan mensen zich zekerder voelen en gaan zij zich sneller aanmelden als burgerhulpverlener. Burgerhulpverleners kunnen worden opgeroepen door het landelijk oproepsysteem wanneer een reanimatie in de omgeving noodzakelijk is.

Op maandagavond 6 mei 2024 verzorgen wij aan een kleine groep weer een herhalingsles reanimatie.