HartslagNu!

Sinds december 2019 is EHBO-vereniging Stolwijk partner van het landelijk reanimatie-oproepsysteem HartslagNu!. Het werkgebied voor EHBO-vereniging Stolwijk is de gehele Krimpenerwaard. Wij hebben alle aangemelde AED’s  bij HartslagNu! die in de Krimpenerwaard hangen voor jou in een overzicht geplaatst. Kijk hier voor het overzicht.

EHBO-vereniging Stolwijk heeft een stappenplan gemaakt voor het instellen van de telefoon, de oproep en het ter plaatse zijn. Het stappenplan vind je hier.

Ook hebben wij voor jou een reanimatiehesje te koop. Deze wordt door HartslagNu! via ons verkocht. 

 

Een leven redden kan iedereen: jij ook!

Word burgerhulpverlener bij HartslagNu!

Bij een hartstilstand telt elke minuut, waarbij de eerste zes minuten van levensbelang zijn. Als de ambulance onderweg is, kun jij al iets doen. Kun jij reanimeren en wil je helpen wanneer iemand bij jou in de buurt een hartstilstand krijgt? Meld je dan aan als burgerhulpverlener bij het reanimatie-oproepsysteem HartslagNu!. Je verleent de eerste acute hulp totdat het ambulancepersoneel het overneemt. Zo help je mee levens te redden.

HartslagNu is een uniek reanimatie-oproepsysteem in Nederland. Het is een netwerk van vrijwilligers. Deze burgerhulpverleners kunnen reanimeren en ze weten hoe ze een AED moeten gebruiken. Ook AED’s zijn in het oproepsysteem aangemeld, zodat snel duidelijk is welke AED beschikbaar is in de buurt van het slachtoffer.

EHBO-vereniging Stolwijk is actief in de gemeente Krimpenerwaard en wil hier een zes-minutenzone opzetten. Bij een hartstilstand heeft het slachtoffer de beste overlevingskans als de reanimatie binnen zes minuten start en als er een AED wordt ingezet.

Kun jij reanimeren? Meld je dan aan als burgerhulpverlener via www.hartslagnu.nl/burgerhulpverlening.

Hoe werkt een oproep?

Belt iemand 112 met het vermoeden van een hartstilstand, dan roept HartslagNu! automatisch burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer op. Zij krijgen de opdracht om te reanimeren of om de dichtstbijzijnde AED op te halen die is aangemeld bij het oproepsysteem. Burgerhulpverleners zijn gemiddeld 2,5 minuut sneller dan de ambulance en zij kunnen het verschil maken tussen leven en dood.

Lees meer over burgerhulpverlening op www.hartslagnu.nl en bekijk onze animatie.